Select Page

Nationaal tornooi BC Herne 2021-2022

14/12/2021

Afgelopen weekend vond ons tweedaagse nationale tornooi plaats. BC Herne werd traditiegewijs massaal vertegenwoordigd door haar leden over alle disciplines heen. Met maar liefst 40 spelers uit eigen club, beloofde het een succesvolle editie te worden. Er werden dan ook een aantal opmerkelijke resultaten behaald:

In HE 12 wist jeugdspeler Michael Adams zich naar een 2e plaats in de poule te knokken, maar was het Thibaud Van Tassel die de poule en eveneens de overwinning op zijn naam wist te schrijven. Na zowel het duo Hans Casier en Patrick Paelinck als het 2e reekshoofd Geert Pletincx en Bruno Van Den Eeden aan de kant te schuiven, werd HD 12 overtuigend gewonnen door Sander Letouche samen met ex-clublid Dante Delanote. In DE 11 moest Anneleen Potvin het onderspit delven. Ze greep net naast de overwinning en strandde op de 2e plaats in de poule.

De halve finale GD 9-10 werd Herne tegen Herne. Sander Letouche en Flore Letouche bleken te sterk voor 2e reekshoofd Danny Thiebaut en Griet Piret. Broer en zus Letouche eindigde als finalist na een nipte nederlaag tegen het 1e reekshoofd in de finale. Een derde titel voor onze club was weggelegd voor het koppel Roselien Lemaire en Anneleen Potvin. Na een nipte overwinning in de poule, versloegen ze hun tegenstanders in de finale in 3 sets. Na een drievoudige gelijke stand in de poule van DE 9-10, was het Gerlinde Truyens die aan het langste eind trok. Op basis van het saldo gewonnen/verloren sets behaalde ze de overwinning over het 1e reekshoofd en over clubgenote Flore Letouche, die 3e werd. In HE 9-10 was er een 2e en 3e plaats weggelegd voor respectievelijk Jonathan Hautman en Wout Maes. In deze poule werd eveneens de legendarische wedstrijd Maes – Pint gespeeld!

Jordi De Smet en Griet Eylenbosch werden finalist in GD 7-8. Na clubgenoten Kurt Rosier en Nathalie Declerck te verslagen, konden ze jammer genoeg niet tippen aan het 2e reekshoofd. Ook in DD 7-8 trof Griet Eylenbosch zilver met partner Rosita Bracke. De 3e plaats in deze poule werd behaald door Nathalie Declerck en Flore Letouche. Na het 2e reekshoofd te overtreffen in zijn poule, won Stijn Deherder HE 7-8 op een wel heel eigenaardige manier: De andere poule eindigde in een drievoudige gelijke stand, waarbij de winnaar dacht dat hij uit het tornooi lag en effectief al naar huis vertrokken was.

Laure Leclipteur en Lisa Van Damme wonnen als 1e reekshoofd vlotjes hun poule in DD 5-6. Onze dames geraakten er echter niet aan uit in de finale en kwamen tekort tegen het 2e reekshoofd. In HD 5-6 sneuvelden 2e reekshoofd Jordi De Smet en Stijn Deherder in de halve finale. Het was aan 1e reekshoofd Bram Bontinck en Jeroen Casier om hun tegenstander te verslagen in de finale. Na een spannende driesetter waren het uiteindelijk Bram en Jeroen die de titel binnensleepten. Zowel Joeri Vannimmen als Koen Van Eesbeik konden hun kansen wagen tegen het 1e reekshoofd in HE 5-6. Na een zenuwslopende wedstrijd moest Joeri onderdoen voor het 1e reekshoofd in 3 sets. Ook Koen kon geen antwoord bieden in de finale en eindige op een welverdiende 2e plaats.

Vincent Stradiot en Emma Mussche wisten in GD 3-4 2e reekshoofd Lotte Geerts en partner Elias Van Haevermaet uit te schakelen in 3 sets. In de halve finale gingen Vincent en Emma echter onderuit tegen de uiteindelijke winnaars, eveneens in 3 sets. In DD 3-4 overkwamen club sympathisanten Emma Mussche en Ine Van Wouwe het 1e reekshoofd in hun poule. Alle overige wedstrijden, alsook de finale, wisten de dames zonder setverlies op te kuisen. Ook in DE 1-2 kon Ine haar tegenstander in 2 sets de baas. In HD 1-2 wisten Thomas Mannaerts en Vincent Stradiot een 2e plaats te bemachtigen in een ijzersterke poule. Hun beide wedstrijden werden telkens in 3 sets beslist.

Na 267 wedstrijden badminton behaalde we in onze thuisbasis de Hernekouter maar liefst 8 finaleplaatsen en 7 overwinningen. Bedankt aan alle deelnemers en zeker aan alle vrijwilligers! We kijken er nu al naar uit om iedereen volgend jaar opnieuw te mogen verwelkomen.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.